Beschrijving

Charmante stadsvilla gelegen op een zeer geliefde locatie in het  Molenbergpark te Heerlen-Zuid, met privé toegang tot het Aambos en het Caumerbeekdal. Ruime keuken met toegang tot de tuin, woon- eetkamer met openslaande deuren naar de tuin, 4 slaapkamers, 1 badkamer en 1 opbergkamer. Aan de achterzijde zijn twee riante dakterrassen vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over het Aambos. Een prachtig decor dat  nooit zal vervelen onder invloed van de seizoenen en het weer! De woning is gebouwd in 1941 en alle originele details zijn behouden gebleven, zoals het glas in lood, de raamluiken, authentieke sierlijsten-en plafonds, de eiken visgraat parketvloeren en de originele badkamer. De centrale unieke ligging en het schitterende uitzicht maakt deze woning tot een uniek object!

Indeling

Fraai aangelegde voortuin met riante oprit, toegang tot entree, garage en tuin. 

Ruime, statige hal met trappenhuis, toilet en toegang tot de woonkamer en keuken. 

De semi open keuken 2.86x2.96m is voorzien van 5 pits gasfornuis, vaatwasser, oven en bar naar de woonkamer. Vanuit de keuken is er toegang tot de tuin en terras. Via de tuin zijn de garage en oprit bereikbaar. 

De woonkamer is onderverdeeld in 7.92x4.22m en 2.74mx2.45m. De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en is geheel voorzien van de authentieke eiken visgraat parketvloer met lambrisering en originele kachel. Aangrenzend aan de woonkamer is de eet/tuinkamer 6x3.65m met imposante open haard partij en openslaande deuren naar de tuin en het overdekte terras.

Eerste verdieping

Ruime overloop, 3 slaapkamers en badkamer.

Slaapkamer van 4.28x4.40m aan de achterzijde.		
Slaapkamer van 3.25x3.09m aan de achterzijde, voorzien van inbouwkasten met openslaande deuren tot het eerste dakterras. 
Slaapkamer van 4.18x3.58m aan de voorzijde, met eigen toegang tot de badkamer.  
Badkamer van 2.43x2.24m voorzien van ligbad wastafel en toilet.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar middels een vaste trap, overloop, 1 slaapkamer en 1 slaap/opbergkamer.
Slaapkamer van 4.71mx3.10m aan achterzijde, met openslaande deuren tot het tweede dakterras. 
Slaap/opbergkamer van 1.94mx2.08m aan de achterzijde tevens met openslaande deuren tot het tweede dakterras. Deze kamer is eventueel in te richten als tweede badkamer.

Tuin

Fraai aangelegde parkachtige tuin met overdekt terras. De diepe tuin is gelegen op het zonnige westen en verschaft d.m.v. een afgesloten poort direct privé toegang tot het Aambos. De tuin is ruim en biedt voldoende privacy in een heerlijke bosrijke omgeving. 

De stenen garage 6.33x3.22m is voorzien van een zolder en pannenzadeldak.
De voor- achter en zij-tuin zijn onder architectuur aangelegd en in originele hoedanigheid bewaard gebleven.

Bijzonderheden

Woning is centraal gelegen, winkels, scholen (waaronder het Grotius college en het Bernardinus college), sportaccommodaties, bossen en diverse euregionale verbindingswegen zijn in de directe nabije omgeving te vinden. 
Authentieke details
Markiezen en luiken 
Prachtig dakspant aan de achterzijde. 
Platte daken zijn recent voorzien van nieuwe bitumineuze dakbedekking en geïsoleerd.

Kenmerken